Evde Köpek Beslemek

Can dostlarımız hayatımızın hemen her alanında son derece önemli bir yere sahiptir. Özellikle ev ortamında onlarla birlikte bir yaşam sürmek, ilgimizi ve sevgimizi üzerlerinde tutmak oldukça mühimdir. En iyi dostlarınızdan biri olabilen köpekler ev içerisinde hareketli yaşam tarzları ve eğlenceli halleri ile bilinmektedirler. Kimi zaman sizinle birlikte uyuyan kimi zaman sizleri alarmdan önce uyandıran sevimli dostlarımızı evde besleme süreci ciddi bir sorumluluk gerektirmektedir.

Köpeğin Evdeki Genel İhtiyaçları

Belirttiğimiz gibi köpeğinizi evde beslemenin ciddi sorumlulukları bulunmaktadır. Hem bir arkadaşınız hem de ihtiyaçları olan bir canlı olduğunu unutmamak sorumlulukların başında gelmektedir. Köpeğiniz üzerindeki ilginizi sürekli olarak canlı tutmalı ve evdeki genel ihtiyaçlarını aksatmamalısınız. Bir köpeğin birçok genel ihtiyacı bulunmaktadır. Bunların başında ise hiç şüphesiz beslenme, eğitim ve bakım gelmektedir. Küçük yaştan itibaren temel ihtiyaçlara dikkat etmeniz halinde köpeğinizin karakter oluşumu ve dost canlılığı daha kolay oluşacaktır.

Bunun yanı sıra ev ortamında dikkat etmeniz gereken bir takım faktörler bulunmaktadır. İlk olarak köpeğinizin ev ortamına alışması için kendisine yeterli süreyi tanımalısınız. Bu süre boyunca siz de tanınmasını istediğiniz kuralları köpeğinize gerekli eğitimi vererek aşılayabilirsiniz. Karakterine göre köpekler ilk kez girdikleri ortama yabancı davranabilmektedir. Bu sebeple ev ortamına alışması gereken ilk süreçte köpeğinizin üzerinde baskın bir ilgi gösterebilirsiniz.

Hemen her köpeğin kendine özgü bir karakteri bulunmaktadır. Bu karakteri yakından tanımanız aranızda daha sıkı bir bağ oluşmasına ve ev ortamına köpeğinizi daha rahat şekilde yetiştirmenize olanak sağlamaktadır.

Köpeklerin Evde Beslenme Süreci

Köpeğinizin evdeki beslenme süreci de son derece önemlidir. Bu durum yavru köpeklerden erişkin köpeklere kadar uzun bir süreç olmakla birlikte oldukça kritiktir. Sadık dostumuzun mama seçimi hem sağlığını hem de ev yaşamını doğrudan etkilemektedir. Beslenme sürecinde tıpkı eğitim sürecinde olduğu gibi dostumuza hem bir arkadaş hem de bir lider gibi davranarak disiplini sağlamanız gerekmektedir.

Bunun yanı sıra köpeğinizin beslenme yerini, zamanını ve mamasını mümkün olduğunca istikrarlı devam ettirmeniz beslenme sürecinin sağlıklı ilerlemesi adına önemlidir. Eğer yavru bir köpek sahibi iseniz ilk zamanlarda köpeğinizin sütten kesilmesi adına mamaları sütle yumuşatarak vermeniz faydalı olacaktır. Yavru köpekler günde 3-4 öğün ile beslenme süreçlerini geçirmektedir. Bu öğün sayısı yetişkinliğe doğru günlük 1-2’ye düşmektedir. Aynı zamanda köpeğinizin cinsi de beslenme sürecinde son derece etkilidir.

Köpeklerinizin beslenme alanının ve mama seçiminin stabil tutulması sağlığı açısından önemlidir.

Sevimli dostumuzu beslerken mama seçimlerine dikkat etmeliyiz. Mümkün olduğunca veteriner hekim kontrolünde mama seçimi yapmanız köpeğinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Buna ek olarak köpeğinizin yaşına ve boyutuna göre köpek mamasının boyutunu da kontrol etmelisiniz. Gereğinden büyük mamalar köpeğinizin sindirim sisteminde problem yaratabilmektedir.

Bu Konulara da Göz Atmak İsteyebilirsin !

Köpeklerde Beslenme Süreci

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Köpeklerde Tüy Dökülmesi

Köpeklerde Kusma

Köpeklerde İshal

Köpeklerin Evdeki Eğitimi

Köpeğinize karşı sorumlu olduğunuz en önemli noktalardan biri de hiç şüphesiz eğitimdir. Küçük dostumuzun eğitim sürecinde bir arkadaş ve bir lider gibi davranmanın yanı sıra köpeğinizin sosyalleşmesine de dikkat etmelisiniz. Daha sosyal ve kendisine daha ilgili davranılan köpeklerin eve alışma sürecinin daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Yine ev içerisinde verilen basit komutlar ve tuvalet eğitimi benzeri durumlar da ev hayatına adapte olabilmesinde son derece önemlidir.

Küçük yaşlardan itibaren eğitimi düzenli olarak verilen bir köpeğin evinizde barınması bir hayli kolaydır. Bu sebeple de eğitim genellikle 2-3 aylıkken başlamalıdır. Bu uzun süreç köpeğiniz ile aranızda daha derin bir bağ oluşmasına da yardımcı olmaktadır. Ev içindeki kuralların ve otoritenizin belirlenmesi için köpeğinize yeri geldiğinde liderin siz olduğunu belirtici koşullar sağlamalısınız. Bunu küçük yaşlardan itibaren kural dışı hareketlerde ilginizi ondan çekerek yapabilirsiniz.

Köpeklerin eğitimi küçük yaşlardan itibaren düzenli şekilde verilmelidir.

Her köpek başta sahibininki olmak üzere ilgi düşkünüdür. Küçük yaşlardan itibaren yanlış hareketlere karşı yapılan ilgisizlik köpeğinizin basit temel kuralları daha net anlamasına da yardımcı olacaktır. Köpeklerde eğitimin önemli noktalarından biri de hiç şüphesiz sosyalliktir. Sosyalleşen bir köpeğin karakter oluşumu ve çevreye karşı duyarlılığı büyük ölçüde gelişmektedir. Ek olarak tuvalet eğitiminin de başarıyla verilmesi köpeğinizin ev içerisinde kendini rahat hissetmesine olanak sağlamaktadır.

Bunu yaparken köpeğinize kendine özgü hissedebileceği bir alan yaratmanız son derece önemlidir. Bu sayede dışarıda yakaladığı rahatlığı ev içerisinde de yakalaması mümkündür. Köpeğiniz ile daha sıkı ve daha huzurlu bir bağ kurabilmeniz açısından eğitim sürecini düzenli şekilde yönetmelisiniz. Eğitimi uygularken asıl liderin siz olduğunu unutmamalı ve köpeğinizin istem dışı tavırlarını da kontrol etmeye özen göstermelisiniz.

Köpeğiniz İçin Doğru Bakım Süreci

Evde köpek beslemek isteyen köpek sahiplerinin özen göstermesi gereken durumlardan biri de hiç şüphesiz bakım sürecidir. Dostunuzun doğru bakım süreci ile büyütülmesi evinize hızlı şekilde alışması ve sağlıklı bir hayat sürmesi açısından son derece değerlidir. Sahiplerin köpekleri için şikayet ettiği konuların başında hiç şüphesiz tüy dökülmesi gelmektedir. Tüylerin dökülmesinin birçok farklı nedeni olsa da temel nedenin bakımsızlık olduğunu söyleyebiliriz.

Tüy bakımını düzenli şekilde yapmanız tüy dökülmesinin önemli ölçüde önüne geçmektedir. Günde 1 kez veya 2 günde 1 kez olacak şekilde tüy bakımlarını yapmanız köpeğinizin cildi açısından da önemlidir. Yine yılda 3-4 kez köpeğinizi yıkamanız gerektiğini de söylememiz gerekmektedir. Köpeğinizin yaşına göre yıkama işleminin şartları da değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle yavru köpekleri yıkarken dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunmaktadır.

Aşıları henüz tamamlanmamış yavru köpeklerin su ile temas etmeleri pek doğru bulunmamaktadır. Henüz ter bezleri tam anlamıyla oluşmamış olan bu dostlarımızın düzensiz şekilde su ile temas etmeleri cilt sağlıklarına zarar verebilmektedir. Yıkama esnasında köpeğinizin gözlerine veya kulağına su kaçmamasına dikkat etmelisiniz. Yine suyun sıcaklığını ayarlama ve uygun köpek şampuanı kullanmak da bakım sürecindeki sorumluluklarınız arasında yer almaktadır.

Köpekler Eve Nasıl Alıştırılır?

Köpeklerin yeni girdiği bir ortama alışması genellikle zorluk yaratmaktadır. Özellikle kapalı ortamlara alışkanlık konusunda yavru halinden itibaren sevimli dostlarımız zorluk çekebilmektedir. İlk 2-3 ayda annesinden henüz yeni ayrılmış yavru köpeğinizin eve alışma sürecinde eksiksiz olarak sahip olmanız gereken ilk özellik hiç şüphesiz ilgidir. Ayrılık sürecinden sonra yalnızlık duygusuna bürünen dostlarımızı ilgimiz ile bu yalnızlık duygusu içerisinden kurtarmamız gerekmektedir.

Köpeklerinizi eve onlara ait bir alan oluşturarak ve sıcak bir yuva ortamı yaratarak alıştırabilirsiniz.

Bu duyguyu aştıktan sonra köpeğiniz için yapmanız gereken ilk şey kendisine uygun bir alan hazırlamaktır. Bir yuvayı andıracak bu alanı köpeğinizin ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlemelisiniz. Yemek, su veya tuvalet kaplarının ayrı ayrı belirlenmesi köpeğinize aşılanması eve adapte olmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanında köpeğinizin ev ortamında sosyalleşmesi, onunla oyunlar oynamanız ve eksikliğinizi yaşamaması da eve alışma sürecini etkilemektedir.

Evde köpek beslemek zor mu?

Yavru köpek bakımı yetişkinlere nazaran daha fazla zorluk göstermektedir. Çünkü yavru köpeğimizin bir bebekten farkı bulunmamaktadır. Bu sebeple daha fazla ilgi ve sevgiye ihtiyaç duymaktadır. Aynı zamanda temel ihtiyaçlarının giderilmesinde de sizlerin yol göstermesine muhtaçtır. Özellikle çalışan veya evde sürekli olarak bulunamayacak kişiler için evde köpek beslemek daha zorlu bir süreçtir.

1 aylık yavru köpek evde nasıl beslenir?

Yavru köpekler ilk 1 aylık dönemde sütten kesilmektedir. Ancak yine de süte ilgi duyduklarını söyleyebiliriz. Bu sebeple doğru mama seçimini yaptıktan sonra mamaları süt ile yumuşatarak köpeğinizi besleyebilirsiniz. Bunun yanında ilk ayları takip ederken süt beslemesi ile devam etmeniz de mümkündür. Fakat bu durum köpeğinizin sütten kesilmesini zorlaştırabilmektedir.

Köpekler evde kalmaya nasıl alışır?

Köpeklerin evde kalmaya alışmasındaki temel sebep aidiyet ve sadakat duygusudur. Köpeğinize uygun bir alan yarattığınız ve aranızdaki bağı sıkı tuttuğunuz sürece evinizi bir yuva olarak görerek evde kalmaya daha çabuk alışacaktır. Bunun yanı sıra temel eğitimlerin verilmesi ve beslenme sürecinin aksatılmaması da köpeğinizin evde kalmaya alışmasında etkilidir.

Çalışan insanlar evde köpek bakabilir mi?

Hiçbir köpek sahibinin hayatının her anında köpeği ile birlikte olması mümkün değildir. Ancak küçük yaşlardan itibaren küçük dostumuzun ilgiye ve sevgiye bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Çalışan kişilerin çalışma saatleri köpeğin evde yalnız kalmaya alışmasında problem yaşatabilmektedir. Yine de eve alışkanlık süreci çözüldükten sonra evde köpek beslemek daha kolay hale gelmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp Rezervasyon
Hemen Bilgi Al !